frytqq
Administrator
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 10:37, 02 Lut 2008 Temat postu: Dieta na 7 dni |
|
|
1 dzien (1006 kcal)
Sniadanie:- 235kcal
mala grahamka
łyżeczka masła
2 plasterki wędliny dorbiowej
2 liście sałąty
1/2 pomidora
1/2 szklanki soku grejpfrutowego
2 śniadanie - 210 kcal:
kromka chrupkiego pieczywa
surówka z kwaszonej kapusty (200g)malego jablka, malej marchewki, łyżki szczypiorku, doprawiona sosem (1 łyżka oliwy, sól, pieprz i dowolnie wybranych ziół)
szklanka soku pomidorowego (z małą zawartością soli)
Obiad - 345 kcal:
Bitki cielęce (plasterki chudej cielęciny(100g) delikatnie rozbić, wrzucić na patelnię z niewielką ilością tłuszczu, obsmaż z obu stron. bitki zalej szklanką wody, dodaj zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku. Duś mięso pod przykryciem tak długo, aż będzie miękkie.)
Bitki podawaj z ugotowanymi 2 ziemniakami i surówką przyrządzoną z połowy selera, małego jabłka, garści rodzynek, doprawioną 4 łyżkami jogurtu naturalnego.
Kolacja - 198 kcal:
banan
1/2 szklanki ciepłego chudego mleka (0,5%)
2 dzień 996 kcal:
Śniadanie - 242 kcal:
szklanka maślanki
2 łyżki muesli
1 łyżka rodzynek
jabłko
1/2 szklanki pomarańczowego soku
2 śniadanie - 202 kcal:
sałatka brokułowo-jajeczna z gotowanych brokułów (150g), jajka na twardo, 1/2 papryki,cebuli, łyżki szczypiorku, doprawionego sosem z (łyżeczka oliwy, łyżeczka musztardy i soku z cytryny)
szklanka soku pomidorowego
Obiad - 353 kcal:
zupa jarzynowa (zagotuj 1,5 litra wody, dodaj 50 g chudej cielęciny, 2 ziemniaki i 200g mrożonej włoszczyzny w paski. Gotuj ok. 30 minut pod przykryciem. Dopraw solą, pieprzem, przed podaniem posyp natką)
podawaj z kromką chleba chrupkiego
szklanka zielonej herbaty
Kolacja - 199 kcal:
Sałatka z tuńczyka z wody (100g)
wymieszana ze sszklanką pokrojonej kapusty pekińskiej, dużej czerwonej papryki, soli i pieprzu do smaku
szklanka soku pomidorowego
3 dzień 995 kcal
Śniadanie - 252 kcal
2 kromki razowego pieczywa
twarozek warzywny z 60 g chudego twarożku,łyżka szczypiorku i 1/2 czerwonej papryki,
1/2 szklanki pomarańczowego soku
2 Śniadanie - 202 kcal:
sałatka owocowo-migdałowa przyrządzona z jabłka, małej pomarańczy, małej kiści winogron, 10 sztuk posiekanych migdałów oraz 4 łyżek jogurtu naturalnego
szklanka zielonej herbaty
Obiad 347 kcal:
spaghetti z sosem warzywno-pomidorowym (ugotuj 100 g makaronu spaghetti - 1/4 talerza, Rozgrzej na patelni łyżeczkę oliwy, wrzuć posiekaną małą cebulkę i mrożoną włoszcyznę pokrojoną w paski (200g). Dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ząbek czosnku i łyżeczkę posiekanej bazylii(sucha lub swieża)
szklanka soku wielowarzywnego
Kolacja - 194 kcal
sałatka z 7 plasterków szynki drobiowej (70g), jajka na twardo, dużego pomidora, 2 kwaszonych ogórków, szklanka posiekanej kapusty pekińskiej, soli i pieprzu do smaku, natka pietruszki
szklanka herbaty rumiankowej/miętowej
Post został pochwalony 0 razy
|
|