Forum Latwe Gotowanie Strona Główna Latwe Gotowanie
jak ugotowac cos w 30 minut
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zupa z wędzonej ryby, fasoli jaś i porów

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> ZUPY
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
frytqq
Administrator
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 23:52, 23 Sty 2008    Temat postu: Zupa z wędzonej ryby, fasoli jaś i porów

Zupa z wędzonej ryby, fasoli jaś i porów

Czas przygotowania: 30 minut (4 PORCJE)
1 porcja: 361 kcal

Składniki:

600 ml wywaru z ryby, kurczaka albo z warzyw
1 średnia cebula
800 g porów
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
850 g fasoli jaś z puszki
500 g wędzonego łupacza
mały pęczek natki pietruszki
czarny pieprz
Do przybrania:
4-6 łyżek śmietany 18%

Sposób wykonania:


Wywar podgrzać w rondlu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pory oczyścić, pokroić w cienkie plasterki i bardzo starannie opłukać.
Oliwę rozgrzać w średnim rondlu. Cebulę i pory obsmażać 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Wlać wywar, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić 5 minut.
Fasolę przelać wraz z zalewą do garnka i niezbyt dokładnie rozgnieść. Ponownie doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i zostawić na małym ogniu.
Z łupacza usunąć skórę. Rybę pokroić w kostkę, usuwając ości, i włożyć do zupy. Gotować na małym ogniu, aż mięso ściemnieje.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i pokroić. Doprawić zupę do smaku czarnym pieprzem (wędzona ryba jest wystarczająco słona, więc nie musimy dosalać potrawy).
Posypać zupę pietruszką i podawać.
Możemy ją ozdobić zawijasem z łyżki śmietany


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez frytqq dnia Czw 0:48, 31 Sty 2008, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> ZUPY Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin