Forum Latwe Gotowanie Strona Główna Latwe Gotowanie
jak ugotowac cos w 30 minut
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Makowiec

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> CIASTA KRUCHE i PÓŁKRUCHE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
frytqq
Administrator
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 20:52, 16 Maj 2008    Temat postu: Makowiec

Makowiec


Ciasto:


30 dag mąki

30 dag cukru pudru

15 dag margaryny

6 jajek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

cytryna

Żółtka i margarynę utrzeć do białości z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny. Na koniec dodać pianę z białek.

Masa makowa:


30 dag maku

3 jajka

czubata szklanka cukru pudru

cukier waniliowy

aromat rumowy

Mak sparzyć, zemleć w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i aromatem.Dodać ubite białka i na końcu mak. Dokładnie wymieszać.

Połowę ciasta wyłożyć na przygotowaną blachę. Na ciasto wyłożyć mak i przykryć resztą ciasta. Wstawić do piekarnika i piec około godziny. Polać polewą.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> CIASTA KRUCHE i PÓŁKRUCHE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin