Forum Latwe Gotowanie Strona Główna Latwe Gotowanie
jak ugotowac cos w 30 minut
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zielona zupa z fasoli

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> ZUPY
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
frytqq
Administrator
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 12:14, 29 Sty 2008    Temat postu: Zielona zupa z fasoli

Zielona zupa z fasoli

Czas przygotowania: 30 minut (4 porcje)
1 porcja 233 kcal


Składniki:


2 łyżki oliwy z oliwek
1 1 wywaru z warzyw
1 średnia cebula
1 duży ząbek czosnku
225 g fasolki szparagowej
350 g ugotowanej fasoli jaś
425 g fasolki flageolet z puszki
sól i czarny pieprz
Do przybrania:
mały pęczek szczypiorku

Sposób wykoniania:

Podgrzewać wywar warzywny na niewielkim ogniu. Ostrożnie podgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu. Cebulę obrać, posiekać i wrzucić na oliwę. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do cebuli. Zamieszać.
Fasolkę szparagową umyć. Obciąć końce strączków, pokroić na 2,5-cm kawałki. Wrzucić wraz z fasolą jaś do rondla. Zwiększyć ogień i podsmażać kilka minut.
Wlać wywar warzywny gotować 5 minut, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 10 minut.
Zestawić rondel z ognia. Dodać fasolkę flageolet z puszki wraz z zalewą. Starannie wymieszać. Połowę zupy zmiksować na gładką masę i ponownie wlać do rondla. Doprawić do smaku i podgrzać.
Szczypiorek, a jeśli są, również jego kwiatki, opłukać. Pociąć nożyczkami na małe kawałki prosto do zupy i podawać.
Inne propozycje:
Zupę można również przybrać kolendra, miętą albo natką pietruszki


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez frytqq dnia Czw 1:19, 31 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latwe Gotowanie Strona Główna -> ZUPY Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin